Протягом багатьох віків медовуха
залишалася єдиним хмільним напоєм у східних слов'ян. Для своїх потреб
його варили домашнім способом у великих глиняних посудинах — корчагах,
для продажу — у броварах, і потім зброджували. Серед ремісників впродовж
до XVII ст. найповажнішою була професія медовара та пізніше бровара. З
розвитком торгівлі та харчових технологій культурним атрибутом
святкового застілля стали алкогольні напої — різноманітні горілки,
коньяки, вина, міцні настоянки. Багато рецептів напоїв відомі українцям
з давніх давен. Із великого різноманіття легендарних українських
горілок особливо вирізняється медова горілка з перцем, в якій поєдналися
суперечливі смаки, що втілюють багатогранність і непередбачуваність
самого життя — гіркість перцю, медовий смак і запашний аромат диких
трав. Не позабуті калганівка, спотикач, широкий спектр самогонів.
Завдяки сприятливим природним умовам, на теренах України здавна практикувалося виноробство. З давніх-давен ним займалися грецькі колоністи, а в наші часи кримські та одеські вина, закарпатські коньяки відомі в усьому світі.
Завдяки сприятливим природним умовам, на теренах України здавна практикувалося виноробство. З давніх-давен ним займалися грецькі колоністи, а в наші часи кримські та одеські вина, закарпатські коньяки відомі в усьому світі.
Комментариев нет:
Отправить комментарий